Blog - Dietetyk Radosław Bernat

Ogórki w sosie winegret

Ogórki w sosie winegret

Składniki: 2 ogórki, 1 zielona sałata, 1 łyżka posiekanego koperku, 1 łyżka posiekanej pietruszki, kilka listków świeżej mięty.
Sos winegret z cebulą:
6 łyżek oliwy, 2 łyżki octu winnego, 1 cebulka dymka, sól, pieprz, cukier.

Ogórki umyć, obrać, pokroić na plasterki, następnie plasterki przeciąć na pol. Koperek, zielona pietruszkę i dymkę
umyć i drobno posiekać. Przygotować sos. Rozetrzeć sól, pieprz i cukier z octem. Dodać oliwę i drobno posiekana
cebule. Wymieszać. Do miski włożyć ogórki, zalać polowa sosu i wstawić na 2 godz. do lodówki.Przed podaniem
ułożyć na talerzu liście


Opinie o mnie  |  Zamów dietę