Blog - Dietetyk Radosław Bernat

Na skróty »
Dyniowe curry z piekarnika Składniki na 2 porcje:1 średnia dynia (około 3 kg)2 łyżki oliwyprzyprawy: ½ łyżeczki soli, 1 łyżeczka papryki, 1 płaska łyżeczka ...
Więcej »
Według zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia zapotrzebowanie na wapń u zdrowego, dorosłego człowieka wynosi około 1000mg (czyli 1g) na dobę. ...
Więcej »
Czy masło klarowane nadaje się do smażenia?Smażenie na tłuszczu zalicza się do najmniej zdrowych technik przygotowywania potraw. Wiąże się ...
Więcej »
Spaghetti z krewetkami Składniki na 2-3 porcje:200-250 g świeżych lub mrożonych krewetek bez pancerzyków½ pora (około 100...
Więcej »
Ceny masła idą w górę, ale nie trzeba od razu przerzucać się na margarynę ;) Oto kilka tanich i ...
Więcej »
Dietetyk na „Ostro” - Nie stać mnie na zdrowe odżywianie Często słyszy lub powtarza się nst argumenty:- ...
Więcej »
Pieczenie w folii aluminiowej jest zdroweTa technika przygotowywania potraw rzeczywiście pozwala na przygotowanie posiłków o obniżonej zawartości tłuszczu. ...
Więcej »
Risotto z kalafiora (wege) Składniki na 3-4 porcje:mała główka kalafiora2 łyżki oliwy½ łyżeczki soli4 marchewki (400 g)...
Więcej »
Picie soku grejpfrutowego obniża poziom glukozy we krwi oraz sprzyja odchudzaniuNiestety, wiele osób w to wierzy. Przeprowadzono nawet ...
Więcej »
Opinie o mnie  |  Zamów dietę